Організація і проведення банкетів - один з головних напрямів діяльності служби кейтеренгу івент-агенції «Брошка».

Ми готові втілити будь-які ваші ідеї: банкет в ресторані, виїзний банкет на природі, банкет на теплоході або в кафе. Якщо ви хочете замовити банкет або просто дізнатись актуальні ціни на банкет, заповните форму «Замовлення банкету». Ми зробимо розрахунок банкету, підберемо ресторан або кафе, врахуємо оформлення і обслуговування банкету (офіціанти на банкет), підберемо меню для банкету. Після цього наш менеджер зв'яжеться з вами і повідомить скільки коштує банкет.
Організація банкетів і фуршетів вимагає наявності вільного часу, творчої фантазії і, звичайно, досвіду. Довірте проведення вашого свята професіоналам служби кейтеренгу івент-агенції «Брошка» і ми впевнені, що ви станете нашим постійним клієнтом.
Організація і проведення банкетів
Банкет - це урочистий званий сніданок, обід або вечеря. Залежно від події, їх ділять на офіційні і не офіційні.
Банкет найдорожча форма проведення заходу, оскільки це пов'язано з максимальною кількістю персоналу і необхідного інвентарю. Точний порядок його має бути визначений під час перемов із замовником.
Найважливішим пунктом при плануванні банкету є форма столів. Банкетні столи розставляються за бажанням замовника.
Для банкетного столу порядок розташування посуду, келихів, фужерів, чарок, і приладів залежить від меню і черговості подачі закусок, блюд, напоїв.
При проведенні банкетів невід'ємна деталь банкетного столу це:
- рушник і серветки кожному гостю. Якщо на банкеті передбачена подача аперитиву, то його подають за 15-20 хв. до початку банкету. У спекотний час можуть бути подані фруктові і мінеральні води.
При організації банкетів можуть застосовуватися наступні стандарти обслуговування:
- французька система обслуговування (обслуговування «обнесення»);
- англійська система обслуговування (обслуговування з візком сервіровки);
- російська система обслуговування (все «в стіл»).
Офіційний і весільний банкет
Для офіційних і весільних банкетів передбачені наступні правила:
- Почесне місце визначають напроти вхідних дверей. Якщо двері в банкетному залі знаходяться збоку, то почесне місце визначають напроти вікна, що виходить на вулицю. Почесним вважається місце праворуч від хазяйки банкету (наречених, якщо банкет весільний), другим – праворуч від господаря банкету (жениха, якщо банкет весільний). У відсутності жінок, почесним вважається місце справа і зліва від господаря банкету (для весілля, справа і зліва від жениха і нареченої)
- Гість високого рангу може сидіти напроти господаря, в цьому випадку другим місцем буде місце праворуч від господаря.
- Якщо хазяйка банкету відсутня, її місце може зайняти одна із запрошених пані з відома хазяйки.
- Правила етикету передбачають, щоб жінок на банкеті обслуговували в першу чергу. Винятки становлять випадки, коли почесних гостей, на знак пошани, обслуговують раніше хазяйки банкету.
- При проведенні весілля, на банкеті прийнято аналогічне обслуговування гостей.
- Переважно, щоб гості змогли заздалегідь ознайомиться з відведеними місцями. Для цього в банкетному авансі-залі розміщують план місць для гостей за банкетними столами.